...

Blog

Sfaturi pentru prevenirea ruperii riboanelor in imprimanta de carduri

În cadrul departamentului nostru tehnic, primim frecvent apeluri referitoare la ruperea riboanelor în imprimantele de carduri. Cu toate acestea, există o veste bună: riboanele pot fi recuperate în mod obișnuit prin lipirea lor cu bandă scotch (urmărește video-ul de mai sus). După ce finalizați acest proces, este crucial să identificați cauza ruperii pentru a preveni recurența acestei probleme. Mai jos, vă prezentăm o listă de soluții eficiente:

Sfatul #1: Restaurați setările implicite ale driverului

Modificările necontrolate ale setărilor din driver pot provoca încălzirea excesivă a capului de imprimare, ducând astfel la ruperea riboanelor. Acest lucru este adesea rezultatul încercării de a obține culori mai accentuate, adăugând mai multă culoare pe card. Restaurați toate setările driverului la valorile implicite din fabrică pentru a preveni deteriorarea ulterioară a riboanelor. Modificările în driver ar trebui să fie făcute treptat pentru a asigura stabilitatea procesului de imprimare.

Sfatul #2: Respectați ciclurile de curățare și calibrați imprimanta

Curățarea și calibrarea senzorului de detectare a ribonului sunt esențiale pentru prevenirea ruperii acestuia. Urmați instrucțiunile producătorului pentru modelul specific al imprimantei dvs. în ceea ce privește curățarea și calibrarea senzorului. Imprimantele Magicard necesită curățare înaintea fiecărui schimb de ribon. Asigurați-vă că utilizați trusele de curățare disponibile pentru toate modelele de imprimante de carduri. Înainte de instalarea noului ribon, este esențial să calibrați senzorul de detectare a ribonului, dacă acest lucru este necesar pentru imprimanta dvs.

Sfatul #3: Evitați imprimarea peste marginea cardului

Imprimantele care folosesc tehnologia dye-sublimation “direct pe card” nu ar trebui să imprime peste marginea cardului. Doar imprimantele cu retransfer pot realiza acest lucru, oferind o calitate similară cu cea off-set. Încercarea de a imprima prea aproape de marginea cardului cu o imprimantă “direct pe card” poate duce la ruperea ribonului. Încercați trucuri de design pentru a evita acest lucru. În cazul în care problema persistă, chiar și după aplicarea sfaturilor prezentate, vă recomandăm să contactați departamentul nostru tehnic.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să preveniți ruperea riboanelor și să vă mențineți imprimanta de carduri în condiții optime de funcționare. Pentru orice întrebări suplimentare sau asistență, suntem mereu aici să vă ajutăm.

Sfaturi si suport
Despre

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.